VM Montage, Edisonweg 18, 4207 HG, Gorinchem

0183 - 304118

[layerslider id="1"]

Sectionaaldeuren

De sectionaaldeur is de meest gebruikte oplossing om een opening van een industrieel bedrijfspand af te sluiten. De sectionaaldeur biedt voor elk bedrijfspand een aantrekkelijk uiterlijk, een robuuste afsluiting, een goede isolatiewaarde en niet te vergeten een veilige en gebruiksvriendelijke bediening.

VM levert industriële sectionaaldeuren van het merk Novoferm en onderscheid 2 hoofdtypes:

  • Novolux sectionaaldeur; gehele opbouw uit aluminium
  • Thermo sectionaaldeur; altijd 45mm isolatiedikte

Novolux

Sectionaaldeuren
De Novolux sectionaaldeur bestaat uit een raamwerk van volledig nieuw ontworpen aluminium profielen. Het paneel is
sterker dan ooit. Minder tussenstijlen zorgen voor maximale lichtinval. Een grote diversiteit aan vullingen is mogelijk,
waaronder afsluitbare ventilatieroosters. Het Novolux paneel kan probleemloos worden gecombineerd met het Thermopaneel.

Het basispaneel van de Novolux is een framewerk van aluminium profielen. Dit raamwerk is strak en uitermate sterk. Novoferm levert een uitgebreid pakket aan mogelijke paneelvullingen.

Het Novolux paneel kan worden gevuld met materiaal in dikte variërend van enkele milimeters tot maximaal 25 mm. Dat hoeven niet perse gesloten panelen te zijn. Voor appartementen met een onderliggende gemeenschappelijke garage kunnen open structuren als geperforeerde aluminiumplaat of strekmetaal worden toegepast, in verband
met aanzuiging van verse lucht.

Thermo

Sectionaaldeuren
De Thermo sectionaaldeur is samengesteld uit 45 mm dikke stalen sandwichpanelen. Deze zijn zonder koudebrug en hebben een uitstekende thermische isolatie. Voor verwarmde bedrijfsruimten biedt de Thermo sectionaaldeur daarom een goede oplossing. De panelen kunnen van diverse vensters worden voorzien. Ook kunnen er probleemloos combinaties worden gemaakt met Novolux panelen. Een geïntegreerde loopdeur behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De beide type deuren zijn geheel naar eigen behoeften te configueren:

Lichtinval
Afhankelijk van de achterliggende ruimte zal er meer of minder behoefte zijn aan lichtinval. Bij garages, busremises en
brandweerkazernes wordt over het algemeen veel licht gewenst. Daarintegen zullen bedrijven aan de openbare weg, waar inkijk niet gewenst is, bij voorkeur kiezen voor een volledig gesloten deur. Speelt thermische islolatie een belangrijke rol, dan kan er gekozen worden voor isolatieglas.

Kleur
Kleur levert een representatieve bijdrage voor uw bedrijf. Gekleurde deuren zijn hiervan het beste bewijs. Bij Novoferm kunt u voor alle industriële sectionaaldeuren kiezen uit 8 standaard kleuren en uit ca. 200 RAL
kleuren.

Inbouwmogelijkheden
De beschikbare ruimte voor het plaatsen van een industriële deur kan soms beperkt zijn door weinig bovenruimte, onvoldoende inbouwdiepte, aanwezig leidingwerk, ventilatie- en verwarmingskanalen, dakspanten of kraanbanen.

Bij VM montage hebt u keuze uit een groot aantal railsystemen waarmee voor nagenoeg iedere situatie een passende oplossing gevonden kan worden. Daarnaast heeft Novoferm het S-pakket ontwikkeld, waarbij het veersysteem en aandrijving direct boven de dagopening worden geplaatst. Dit biedt zowel bij montage als bij onderhoud grote voordelen omdat een hoogwerker in de meeste gevallen niet nodig is.

sectionaaldeur

Loopdeur met lage drempel
Tot voor kort werden ingebouwde loopdeuren alleen gebruikt door personen; steek- en palletwagentjes konden onmogelijk de hoge drempel passeren.
Met de nieuwe laagdrempelige loopdeur is dit nu wèl mogelijk en kan de sectionaaldeur gesloten blijven, waarmee onnodig energieverlies wordt voorkomen. De noodzaak voor een
aparte loopdeur naast de sectionaaldeur t.b.v. steek- en palletwagens komt hiermee te vervallen.

Bij sectionaaldeuren breder dan 6000 mm is een geïntegreerde loopdeur niet meer mogelijk. In dat geval kunt u, als de situatie het toelaat, kiezen voor een afzonderlijke loopdeur naast de sectionaaldeur.

Veiligheid
Veiligheid staat altijd volop in de belangstelling. Niet alleen letsel of schade aan personen of goederen moet tot een
minimum worden beprekt, maar ook inbraak of ongewenste onderbreking van de workflow door een falende deur. De Europese veiligheidsnormen bieden een veilige basis, maar voorzien lang niet in al deze wensen.

sectionaaldeur loopdeur

Volgens de Europese norm EN 13241-1 dienen industriële deuren aan een groot aantal veiligheidseisen te voldoen. Deze zijn er op gericht te voorkomen dat personen en goederen letsel of schade kunnen oplopen bij gebruik van de deur. Beknellingsgevaar dient tot een minimum te worden beperkt en een deur mag niet plotseling dichtvallen door kabelbreuk, veerbreuk of een falende besturing.

Denkt u aan:

  • Veerbreukbeveiliging
  • Valbeveiliging
  • Ingrijpbeveiliging
  • Vingerklembeveiliging
  • Optilbeveiliging
  • Sluitkantbeveiliging
  • Loopdeurbeveiliging
  • Dagopeningbeveiliging

sectionaaldeuren

Uw naam(*)

Uw telefoonnummer(*)

Uw e-mail(*)

Uw bericht

[recaptcha]

VM MONTAGE Garage- en Bedrijfsdeuren


Sitemap |Disclaimer |info@vmdeurenmontage.nl


Copyright © 2006-2016